Boklart!

Vi säger att Markexpos hus är boklara. De är helt redo för dig och din familj att flytta in i. Till och med trädgården är klar. Det enda du behöver tänka på är vilken skön soffa du vill krypa upp i framför tvn i vardagsrummet, vilken fluffig matta du vill ha under soffbordet eller vilken kulör du ska ha på gardinerna som ramar in de stora fönstren. Våra boklara hus är primärt ritade för barnfamiljer och anpassade så att förstagångsköpare ska ha råd att köpa ett nyproducerat, klimatsmart hus. Vilken husmodell väljer du?

Husmodell 1

Enplansvilla på 140 m²

Ett stilrent och ljust enplanshus med öppna ytor. Huset är byggt i vinkel och med 4 sovrum där ett av dem kan användas som kontor. Köket, matplatsen och vardagsrummet är en välkomnade och samlande yta där gemenskapen står i centrum. Det finns många härliga ytor att anlägga uteplatser, kryddträdgårdar och kanske ett utespa.

Husmodell 2

Enplansvilla 140 m²

Vårt h-formade hus har 140 kvm väldisponerad yta där en delning mellan de mer aktiva rummen och sovrummen som ger barnen en egen yta i huset tillsammans med ett härligt badrum. Här skapar ytorna ljusa härliga rum med rymd och en lyxig känsla, och altanytan på baksidan är fantastisk där en del är under tak.

Husmodell 3

Kommer snart!

Vår hur är primärt för barnfamiljer

Boende

Husen är ekologiska och produceras med återvinningsbart naturmaterial. De isoleras med träull och byggs för hand och av högsta kvalité. Fönster och dörrar monteras i fabrik och all kanalisation för el, fiber, vatten, ventilation och värme byggs in direkt i husen. Husen transporteras sedan med klimatkompenserade och elektrifierade transporter så långt det är möjligt.

Energi

Intill varje ekoby bygger vi solcellsparker. Solcellsparken förser varje fastighet med energi till den egna förbrukningen men också ett överskott som kan säljas ut på nätet. Fastigheterna får två olika elnät, ett AC 3-fas 230 volts nät samt ett DC nät på 700 volt. DC nätet matas direkt från solcellerna och batterierna vilket bland annat driver ventilationen i fastigheten. Varje fastighet har dessutom ett lokalt batteri för lagring så att den ström som behövs finns tillgänglig direkt.

Våra hus har en tillhörande solcellspark
Våra hus drivs av solenergi. Bra för dig som väljer elbil.

Transport

Att kombinera elbil med ett hus från Markexpo är extra lönsamt eftersom det finns stor tillgång på̊ solenergi. Då hemmaladdning av elbil idag sker till 90% reducerar detta månadskostnaden avsevärt, det är även effektivt då solen lagrar solenergi på dagen och bilden laddar på natten.

Skapar Markexpo en nervkittlande känsla hos dig?

Kontakta oss för mer information.

Besök oss

Kurödsvägen 9
451 55 Uddevalla

Ring oss

0761 - 87 46 65

Mejla oss

info@markexpo.se

Scroll to Top