fbpx

Varför välja ett miljövänligt hus från Markexpo?

När du köper ett miljövänligt hus från Markexpo köper du mer än bara ett hus. Du investerar i en hållbar framtid.

Markexpo bygger ekobyar med miljövänliga hus som fungerar väl över tid. 

Alla i byn delar på gemensamma ytor och resurser såsom en solcellsanläggning som gör byn självförsörjande på el och genererar intäkter, grönytor att använda som t.ex. odlingsmark eller för lek och spel, och en gemensamhetslokal med plats för övernattningsgäster, kontor, sammankomster och verkstad.

  • Genom att vi håller nere kostnaderna och bygger in inkomster får du rätt förutsättningar för en hållbar boendeekonomi.
  • Genom att använda klimatpositiva byggmetoder hjälper vi till att reducera och eliminera användningen av fossila bränslen. Målet är att alla Markexpos byggnationer ska landa på noll CO2-utsläpp
  • Vi använder hållbara material som kan användas i ett hållbart kretslopp. De är fria från skadliga kemikalier, ha låga CO2-utsläpp, kan återanvändas eller återbrukas, håller hög kvalitet och skapar sunda och friska hus.
  • Vi värnar om den biologiska mångfalden och jobbar med djur och växter som finns i omgivningen där vi bygger. Målet är att platsen vi bygger på ska ha högre naturvärde när projektet är klart.
  • Ett Markexpo-hus innerväggar är inte bärande och kan därför tas bort, flyttas eller läggas till i takt med att dina behov förändras.
  • Markexpo erbjuder stöd i arbetet att skapa social hållbarhet i ekobyn, exempelvis genom uppstartsmöten, lathundar för regler och riktlinjer, rutiner för social inkludering och konfliktlösning.

Investera i en hållbar framtid med ett Markexpo-hus.

Vill du veta mer om vårt arbete med klimatsmarta ekobyar?

Hör av dig så berättar vi mer!

Vill du veta mer om vårt arbete med klimatsmarta ekobyar?

Hör av dig så berättar vi mer!

Besök oss

Kurödsvägen 9
451 55 Uddevalla

Ring oss

010 330 25 55

Mejla oss

hej@markexpo.se

Scroll to Top