Markexpo’s FundedByMe-kampanj är nu öppen

Crowdfundingen för Projekt Bokenäs har startat. 

I dag slår vi upp portarna för vår crowdfunding-kampanj på FundedByMe!

Världen står inför en enorm förändring och klimatkrisen är ett faktum. Våra kommande generationer har ingen planet att bo på om inte en radikal förändring sker inom bygg- och fastighetsbranschen, som står i särklass när det kommer till energikonsumtion. Nu är det dags att vi tillsammans skapar verklig förändring.

Vår verksamhet grundades utifrån frustrationen att bygg- och fastighetsbranschen gör alldeles för lite för att lösa klimatkrisen och gör det för svårt, om inte omöjligt, för den stora massan att köpa nyproducerade hus på grund av deras provocerande dåliga processer och alldeles för dyra försäljningspriser.

Känner du som vi att det är dags att göra något åt byggbranschen?

Vi står inför stora förändringar, de största på 100 år. En del kallar den för den digitala revolutionen, andra för klimatkrisen. Hur man än ser på den så måste vi göra stora omställningar både för klimatet och för mänskligheten.

Markexpo vill skapa en förändring där vi tar till vara på miljön och samtidigt gör det möjligt för fler att kunna köpa sitt första hus.

Det FINNS möjlighet för dig att vara med och göra skillnad! Tillsammans kan vi bygga framtidens boende och förändra förutsättningarna för att leva mer klimatsmart och minska varje persons enskilda CO2-fotavtryck.

Eftersom fastighetsbranschen förbrukar enorma mängder energi kan vi göra stor skillnad genom att ställa om både tillverkning och förbrukning till en mer hållbar modell.

Genom att använda en annorlunda affärsmodell gentemot våra konkurrenter har vi möjlighet att hålla ner priserna så att alla med en fast inkomst har råd att köpa en nyproducerad fastighet.

Våra hus är ritade i Sverige och byggda av svenska hantverkare men delar av våra huselement är byggda i Baltikum. Vi är stolta över att kunna gynna andra delar av Europa men även våra lokala byggnadsarbetare. 

Vi klimatkompenserar för alla våra transporter och självklart planterar vi tillbaka den skog som vi brukar på ett ansvarsfullt vis. 

Men vårt ansvar tar inte slut där. Eftersom vi bygger Boklart! dvs hus som är färdiga att flytta in i, har vi också full kontroll av vilka material som används för att göra färdigt detaljerna både invändigt och utvändigt. Te x använder vi miljömärkt färg och planterar trädgården med mångfald och självförsörjande växer i åtanke.

Det är inte bara våra materialval som är ekologiska utan hela vår byggprocess och arbetsmodell, både innan och efter att huset är färdigbyggt. Förutsättningarna för att fortsätta leva ett hållbart liv i våra hus har optimerats genom att våra fastigheter t ex  har en egen energipark i anslutning till området vilket gör att husen står för den största egna elförbrukningen. 

1 miljon bostäder behöver byggas fram till 2030 – vi hoppas en stor majoritet av dessa skall bli klimatsmarte – vill inte du?

Som delägare i Markexpo kan du göra skillnad på riktigt! 

Scroll to Top